foto

© jf

   Vrijwilliger worden
foto_M_02
(c)
Vrijwilliger... en waarom niet?
Natuurpunt zou Natuurpunt niet zijn zonder de duizenden helpende handen van onze vrijwilligers. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Ontdek dan snel wat je voor de natuur kan betekenen!

Natuurpunt is altijd op zoek naar vrijwilligers. Zowel voor de noeste arbeid in de natuur, als voor het afdelingsbestuur, ondersteuning van de andere vrijwilligers en het vele werk achter de schermen.

Er is werkelijk voor elk wat wils! Warme chocomelk maken voor de andere vrijwilligers die deelnemen aan een beheerwerkdag, pinten tappen tijdens het ledenfeest, nieuwe leden werven ... Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom. Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben omtrent natuur en milieu. Iedereen is welkom en nodig!

, we brengen je in contact met je ideale plek!
   Regiofonds

Aankopen van grote stukken natuurgebied kunnen de draagkracht van een afdeling overschrijden. Dan is het de taak van de regio hier te ondersteunen. Om dat te kunnen rekent de regio ook op jouw steun!

stort online op ons regio-fonds
   Steun onze natuurgebieden
foto_M_03
(c)
We kunnen omstandigheden scheppen waarin natuur kan gedijen; natuur 'maken' werkt niet. Natuurbeheer is daarom een werk van lange adem. Er is geen betere garantie op resultaten dan met de zekerheid dat onze natuurgebieden over lange tijd een gepast beheer blijven krijgen. Dat kan meestal slechts door aankoop. Je kan ons financieel ondersteunen met een gift aan het regiofonds of rechtstreeks aan één of meerdere van onze natuurgebieden.

Bois Joly
Bos t'Ename
Bovenlopen van de Zwalm
Burreken
Duivenbos
Feelbos - Kalkoven
Grootmeers
Heurnemeersen
Kordaalbos
Langemeersen
Leiemeersen van Astene en Bachte
Maarkebeekvallei
Middenloop Zwalm
Munkbosbeekvallei
Bosheide
Paddenbroek
Parkbos-Uilenbroek
Perlink
Pyreneeën-Tombele
Rooigembeekvallei
Vuilbroek
Wijmier
Vallei vande Zeverenbeek

De restauratie van de Boembekemolen kan je ondersteunen met een storting op IBAN: BE56 2930 2120 7588 en BIC: GEBABEBB van Natuurpunt met vermelding 'project '3671 Boembekemolen'.
Vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest geleverd.
   Boembeke Luiwerk, het bier van de molenaar
foto_M_07
(c) Wim Dirckx
De Naturpunt-boomgaard te Boembeke, gehucht op de grens van Brakel, Zottegem en Zwalm, en op een steenworp van de Boembekemolen, levert jaarlijks een massa appels. Die appels worden ten dele geperst tot sap en met dat sap wordt onder meer een bier gebrouwen ... zo ontstond het Boembeke Luiwerk.

Boembeke Luiwerk is een blond, licht troebel bier van 6,5°. Het heeft een volle smaak met een goed evenwicht tussen bitter en fruitige en een frisse zure afdronk afkomstig van het appelsap. Dit breed smakenpallet zorgt voor een heerlijke dorstlesser die zich makkelijk laat drinken. Het bier wordt bij voorkeur zeer fris gedronken.


Er is ook Boembeke appelsap, puur appelsap zonder enige toevoeging van bvb. suikers of bewaarmiddelen en uit een boomgaard waar niet wordt gespoten. Natuurlijk lekker appelsap! Te koop op dezelfde locaties.
   Erfenissen & legaten: beslis zelf!
foto_M_01
(c)
Als je een testament maakt, kan je (een deel van) jouw nalatenschap schenken aan een goed doel zoals Natuurpunt. Met die inkomsten kan Natuurpunt onze natuur nog meer, en beter, beschermen. Erfenissen zijn van groeiend belang om de biodiversiteit te behouden voor de volgende generaties.

Er bestaan verschillende formules. Ken je bijvoorbeeld al het duolegaat? Een manier om iets na te laten aan het goede doel zonder je erfgenamen (familie of vrienden) ook maar iets te kort te doen. Integendeel, zij erven belastingvrij en houden netto meer over. Ook het goede doel wint er bij.

Joost Verbeke, contactpersoon voor schenkingen en legaten bij Natuurpunt, biedt je graag een overzicht van de mogelijkheden en de fiscaal voordeligste formule.

contact:
Lees meer op natuurpunt.be: Mijn testament voor natuurpunt


Schenkingen: geniet mee!

Men spreekt van een schenking 'van hand tot hand' bij een schenking van geld of goederen (waardepapieren, juwelen, meubelen, kunstwerken...). Voor een schenking betaal je, in tegenstelling tot een legaat, geen successierechten. Tenzij de schenker binnen drie jaar na schenking komt te overlijden of als het gaat om een schenking van onroerend goed.

Een schenking heeft als voordeel dat je als schenker zelf kan meegenieten van wat er met de geschonken middelen gebeurt. Daarnaast ben je zeker dat het volledige bedrag van je schenking naar Natuurpunt vloeit, want er wordt geen belasting op geheven.

contact:
   Natuurpuntvlees
foto_M_06
(c) Wim Dirckx
Wie wil er niet genieten van gezond en smaakvol Galloway vlees, afkomstig uit de Natuurpuntkuddes die de natuurgebieden begrazen? In samenwerking met Veeakker bieden we je de kans om dit lekkere en gezonde vlees te kopen.

Dit is een gezond, puur en ecologisch product met weinig voedselkilometers. Bovendien zorg je voor een financieel extraatje voor onze werking. Per verkochte kilogram vlees gaat er gemiddeld 1,6 euro naar de afdelingskas. Goed voor de restfinanciering van 2 vierkante meter natuur. Laat het smaken!

Meer info: www.natuurpunt.be/veeakker
   Natuurpunt inktpatronen

Printen kost geld. Maar het kan goedkoper en ecologischer. Samen met Tomson, de specialist in hervulde inktpatronen en cartridges, heeft Natuurpunt een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld. Op de Natuurpuntwebshop kan je aan zeer scherpe prijzen hervulde inktpatronen kopen.
www.inktpatronenvoornatuurpunt.be